• Knesselare

Het nieuwe op- en afrittencomplex van Aalter: infovergadering op 14 mei

NieuwesituatieRondPuntHet Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Aalter organiseren op woensdag 14 mei een infovergadering over de heraanleg van het op- en afrittencomplex in Aalter (E40). Sinds 5 mei loopt het openbaar onderzoek voor de bouwaanvraag. In het voorjaar van 2015 gaan de eigenlijke werken van start.

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek ging op 5 mei 2014 van start. De aanvraag tot het herinrichten van het op- en afrittencomplex kan nog tot en met 3 juni 2014 worden ingekeken in de balieruimte van het gemeentehuis. De bezwaren of opmerkingen over de aanvraag moeten schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en schepenen, Europalaan 22, 9880 Aalter.

Vlot verkeer

De herinrichting van het op- en afrittencomplex in Aalter zorgt voor een vlotte verbinding tussen de E40 (Brussel-Oostende) en de N44 (Aalter-Maldegem), die in Maldegem aantakt op de E34 (Knokke – Antwerpen).  Door lokaal verkeer van doorgaand verkeer te scheiden, vermindert ook de verkeersdruk op het onderliggende wegennet.

Meer veiligheid

De herinrichting omvat de aanleg van nieuwe fietspaden in de buurt van het op- en afrittencomplex. De fietspaden zijn volledig gescheiden van de rijbaan. Zo kunnen fietsers vlot en veilig hun weg verderzetten. Het verkeer ter hoogte van de afrit Aalter zal vlotter kunnen doorstromen. Zo blijft de rechterrijstrook op de E40 richting Oostende voorbehouden voor het afslaande verkeer.

Kom naar de infovergadering

Wil je meer weten over de plannen van het nieuwe complex in Aalter? Kom dan naar de infovergadering op woensdag 14 mei, om 19.30 uur in het auditorium van het gemeentehuis, Europalaan 22 in Aalter .

Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden