• Knesselare

504 schadegevallen kosten 2,28 miljoen: gemeente dankt inwoners voor medewerking

Bij de gemeente Knesselare zijn de voorbije twee weken meer dan 500 schadegevallen gemeld na de verwoestende hagel van zaterdagavond 7 juni. Dat komt overeen met een bedrag van 2,28 miljoen euro. De gouverneur dient deze week een dossier in om de hagel te laten erkennen als ramp.

De totale schade in Knesselare bedraagt een veelvoud van 2,28 miljoen, aangezien de schadeclaims die via de verzekeringsmaatschappijen zijn geregeld niet zijn opgenomen in dat bedrag. Ook de aan de landbouw gerelateerde schade zit daar nog niet in.

De gemeente Knesselare bedankt alle inwoners voor de medewerking en de moeite die ze deden om aangifte te doen.

Rampenfonds

Nog deze week zullen de diensten van de gouverneur een geactualiseerd dossier indienen bij de directie Rampenschade van de FOD Binnenlandse Zaken om een oplossing te bieden voor schade die niet gedekt wordt door de verzekering. ‘Ik zal ook aandringen bij de minister van Binnenlandse Zaken om haar onderzoek zo snel als mogelijk op te starten’, zegt gouverneur Jan Briers aan persagentschap Belga.

Het is aan de federale ministerraad om uiteindelijk de knoop door te hakken of de hagel al dan niet erkend wordt als ramp. Wanneer de beslissing zal vallen, is moeilijk in te schatten, geeft Briers nog mee. 'De laatste erkende algemene ramp in Oost-Vlaanderen was de windhoos van 5 februari 2013 die vooral Oosterzele trof. Die werd na 9 maanden erkend. De langdurige regenval en overstromingen van 11 tot 17 november werden echter al binnen de maand erkend.’

Grondgebiedzaken
Address:
Gemeentehuis (gelijkvloers, nieuw gedeelte)
De Plaats 14
9910 Knesselare

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telephone: 09 325 75 06

Information: Open:
maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur, op woensdag ook van 14.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur

 
Design: Koen Timmerman  2018 Knesselare - Alle rechten voorbehouden