• Knesselare

Kankertelefoon wordt Kankerlijn en krijgt een gratis 0800-nummer

Wie kanker krijgt, wordt geconfronteerd met veel vragen en zorgen. Patiënten, hun familie en vrienden kunnen anoniem bij de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK)terecht met vragen, twijfels of problemen. De VLK doopte de bekende Kankertelefoon om tot de Kankerlijn. Bellen is vanaf nu gratis op het nummer 0800 35 445.

Ik kreeg uitgebreide uitleg van mijn arts over de behandeling, maar begrijp niet alles. Ik moet binnenkort op controle, heb schrik en wil daarover met iemand praten. Waar kan ik terecht voor financiële steun? Mijn partner is ziek, dit is ook voor mij niet altijd gemakkelijk, ik wil graag mijn zorgen met iemand delen. Waar vind ik lotgenoten om mee te praten?

Kankerpatiënten kunnen anoniem bij de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) terecht met dergelijke vragen, twijfels of problemen. Een professioneel team staat elke werkdag, van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur, klaar met eerlijke en correctie informatie én een luisterend oor. Voor complexe vragen verbinden zij je door met een oncoloog, een prostaatverpleegkundige of een oncopsycholoog. Indien je behoefte hebt aan af en toe een ondersteunende babbel, dan bellen zij je op regelmatige basis op.

De nieuwe Kankerlijn is ook te bereiken via www.kankerlijn.be. Daar kun je een vraag eenvoudig stellen via een invulformulier. Ook via e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. kun je je verhaal kwijt. De medewerkers van de Kankerlijn zorgen dan voor een antwoord of nodigen je uit om verder in gesprek te gaan.

Design: Koen Timmerman  2018 Knesselare - Alle rechten voorbehouden