• Knesselare

Knesselare en Aalter gaan voor fusie: hoorzittingen op 20, 21 en 22 juni

Besturen is de toekomst voorbereiden. De gemeenteraden van Knesselare en Aalter kiezen daarom voluit voor een fusie, die ingaat op 1 januari 2019. Tijdens de komende maanden worden de voordelen en praktische aspecten van de fusie verder onderzocht.  Op 20, 21 en 22 juni volgen drie hoorzittingen: één in Knesselare, één in Ursel en één in Aalter.

Waarom fusioneren?

Knesselare en Aalter fusioneren uiteraard niet zomaar. Het is het gevolg van een gezamenlijke visie over de toekomst en de rol van onze gemeenten. Te klein is niet efficiënt, en te groot is niet beheersbaar. Samen kunnen beide gemeenten een betere en meer efficiënte dienstverlening aanbieden aan hun inwoners.

 

Voordelen

  • De schulden van de fusiegemeente dalen met meer dan 14 miljoen euro. Dat creëert ruimte voor nog meer investeringen
  • De belastingen worden gelijkgeschakeld op het laagste niveau
  • Een goed uitgerust recyclagepark voor iedereen
  • Een gemeentelijk ontmoetingscentrum in elke dorpskern
  • Door betere efficiëntie ontstaan er bijkomende middelen
  • Een gemeente van 30.000 inwoners trekt meer investeringen aan

 Fusiebeeld

Website voor meer info

De gemeentebesturen willen hun burgers op het juiste ogenblik correct en volledig informeren over het fusietraject Samen. Sterker. Beter.

Samen verwijst naar het doel: in de toekomst verbinden beide gemeenten zich en smelten ze samen. Samen wijst ook naar hoe het fusietraject zal verlopen. Knesselare en Aalter pakken het samen aan, op gelijkwaardige basis.

Sterker is wat de fusie op termijn zal brengen: een gemeente die sterker is in het landschap van Vlaamse gemeenten, en krachtig staat om uitdagingen aan te gaan en flexibel in te spelen op maatschappelijke trends.

Beter is de gemeenschappelijke deler voor iedereen: we doen het om er beter van te worden. De nieuwe gemeente wordt beter, en kan betere dienstverlening bieden aan inwoners, bedrijven, bezoekers,….

Binnenkort verschijnt een folder over de fusie, die bus-aan-bus bedeeld zal worden.

Inwoners van Knesselare kunnen ook deelnemen aan het debat tijdens de infoavonden:

  • op dinsdag 20 juni, om 20.00 uur in de feestzaal van het gemeentehuis in Knesselare
  • op woensdag 21 juni, om 20.15 uur in de Katerhoek in Ursel

 

Wie specifieke bezorgdheden of vragen heeft, kan mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of contact opnemen met het gemeentebestuur. Op www.samensterkerbeter.be kun je de tijdslijn raadplegen waarop alle belangrijke momenten worden weergegeven. Dit is het traject dat de beide gemeenten willen volgen. In de loop van het traject ontdek je via de website steeds het laatste nieuws.

Design: Koen Timmerman  2018 Knesselare - Alle rechten voorbehouden