• Knesselare

Woonzorgcentrum Onderdale krijgt diversiteitsprijs

Woonzorgcentrum Onderdale uit Ursel heeft de Jobkanaal prijs voor Diversiteit gewonnen . Het WZC won in de categorie ‘Social Profit’ voor haar unieke personeelsbeleid. Anderstalige nieuwkomers leren er bijvoorbeeld Nederlands op de Werkvloer.

DiversiteitsprijsWZC Onderdale levert met advies vanuit de SERR, de Sociaal Economische Raad van Meetjesland, Leiestreek en Schelde, zware inspanningen voor het welzijn van haar personeel. Het WZC wil niet alleen een aantrekkelijke werkgever zijn voor sollicitanten, maar wil er tegelijkertijd voor zorgen dat werknemers langer en gezond aan de slag kunnen blijven.

Nieuwkomers worden begeleid door een meter of peter en een werkgroep Ergonomie zorgt voor opleidingen heffen en tillen voor alle medewerkers. Daarnaast worden ook praktische maatregelen genomen zoals de aankoop van onderhoudskarren die meer rugsparend poetsen toelaten. Anderstalige medewerkers leren Nederlands op de Werkvloer in samenwerking met de VDAB en uurregelingen worden omgegooid om aaneengesloten uurroosters toe te laten. Op die manier kan Woonzorgcentrum Onderdale de talenten en de competenties van al haar medewerkers optimaal inzetten.

WZC Onderdaele heeft bijna zestig werknemers in dienst. Een derde komt uit de kansengroepen: allochtonen, arbeidsgehandicapte werknemers en medewerkers boven de vijftig jaar. De prijs voor Diversiteit is een initiatief van Jobkanaal, Unizo, Voka, VKW en Verso en wordt voor de vierde keer toegekend. Vlaams Minister-president Kris Peeters reikte de prijs uit. (bron en foto: www.interagora.be)

Design: Koen Timmerman  2018 Knesselare - Alle rechten voorbehouden