• Knesselare

Kernongeval in Japan: geen gevaar in België

Na de aardbeving en de tsunami van 12 maart, moet Japan het hoofd bieden aan een ernstige nucleaire noodsituatie. Tot op heden heeft dit geen gevolg voor de veiligheid in ons land, laat de Algemene directie Crisiscentrum weten. Er worden bijgevolg geen bijzondere beschermingsmaatregel aangeraden aan de Belgische bevolking.

 

Reisadvies en Belgen in Japan

Buitenlandse Zaken volgt de situatie in Japan van nabij. Op de website van Buitenlandse Zaken staan een synthese van de situatie en advies aan Belgen in Japan (http://diplomatie.belgium.be). Op diezelfde website kun je ook kennis nemen van reisadviezen voor Japan en de omliggende landen. De tekst wordt regelmatig geactualiseerd. De Belgische ambassade in Japan is bereikbaar op het mailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

  

Geen verband met de informatiecampagne in ons land

Maandag 14 maart startte een lang voorziene informatiecampagne wat te doen bij een nucleair ongeval?. Uiteraard staat dit los van de gebeurtenissen in Japan. Dit geldt ook voor de verdeling van de jodiumtabletten in ons land. Inwoners en collectiviteiten rond een nucleaire site kunnen bij de lokale apotheek tabletten afhalen. Wie buiten die risicozones woont, heeft nu geen stabiele jodiumpillen nodig. De overheid beschikt over noodstocks die ingezet kunnen worden bij een noodsituatie.

Een website (http://www.nucleairrisico.be), een informatienummer (0800 14 689) en informatiebrochures worden ter beschikking gesteld van de burgers die meer info willen over de nucleaire sites in of nabij ons land, en over de jodiumtabletten als één van de beschermingsacties.

Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden