• Knesselare

Werken Kloosterstraat-Sportstraat starten op dinsdag 16 augustus

Kloosterstraat79Op dinsdag 16 augustus starten de werken in de Kloosterstraat en de Sportstraat in Knesselare. Voor september 2017 moet alles achter de rug zijn: nieuwe rioleringen, nieuwe weg, voet- en fietspaden en veiliger schoolomgevingen.

Rioleringswerken, veilige schoolomgeving

De Kloosterstraat en een klein stukje Sportstraat krijgen straks een gescheiden stelsel. Vuil afvalwater wordt afgevoerd naar een zuiveringsstation. Het regenwater vloeit rechtstreeks naar de Flabbaertbeek. De gemeente Knesselare maakt ook de omgeving rond de twee campussen van de Sint-Franciscusschool - Kloosterstraat 79 en 40 - veiliger.

 

Vijf fasen, voetpaden zo lang mogelijk intact

Om de hinder te beperken werkt de aannemer in vijf fasen. De aannemer graaft eerst een sleuf in de rijweg om de hoofdas van de riolering aan te leggen. De voetpaden blijven zolang mogelijk intact om de bereikbaarheid van de woningen te garanderen en de schoolgaande jeugd minimaal te belasten. Pas als de leidingen van de woningen moeten verbonden worden met de nieuwe hoofdleiding zullen ook de voetpaden en parkeerstroken opgebroken worden.

 

Het plaatje

KLOOSTERSTRAAT 79

De parking in steenslag aan Kloosterstraat 79 wordt een volwaardige parking in betonstraatstenen. Aan de school komt aan beide zijden van de weg een voetpadzone en een fietspad van 1,75 meter breed, afgescheiden van de rijweg door een boordsteen. Ter hoogte van de school komt een verkeersplateau in opvallend, anderskleurig asfalt. Er geldt zone 30.

Kloosterstraat40KLOOSTERSTRAAT 40

De schoolomgeving rond Kloosterstraat 40 (zie beeld hierboven) wordt op een gelijkaardige manier ingericht als Kloosterstraat 79: met een verhoogd plateau in bruine coating, brede voet- en fietspaden, afgescheiden van de weg. Parkeren kan op de nieuwe parking op de hoek met de Sportstraat.Sportstraat

TUSSEN DE SCHOLEN

Tussen de scholen versmalt de rijweg, in vergelijking met de huidige situatie. Er komen voetpaden en fietspaden, in rode betonstraatsteen, kwestie van op te vallen. Aan de zijde van de pare huisnummer blijven er parkeerplaatsen. Tussen de plaatsen zorgen plantvakken voor een streep groen.

PARKING

Op de hoek van de Sportstraat met de Kloosterstraat is het hoekhuis inmiddels al gesloopt. Daar komt een parking (zie hiernaast).

 

Fases

Fase 1: 16 tot eind augustus 2016

Op het braakliggend terrein, op hoek van de Sportstraat met de Kloosterstraat, wordt de riolering geplaatst. Pas op het einde van de werken, tegen de zomer van 2017, volgt de afwerking. Er komt wel vanaf de start een tijdelijke verharding zodat bewoners en ouders al gebruik kunnen maken van de nieuwe parkeerplaatsen.

Fase 2a: eind augustus tot half oktober 2016

Het kruispunt met de Prinsengoeddreef wordt aangepakt, tot net voor het kruispunt met de Bethunestraat. Op die manier blijft de school bereikbaar via de Bethune.

Fase 2b: oktober tot eind 2016

Nu komt het kruispunt met de Bethunestraat aan de beurt. De school blijft bereikbaar via de Prinsengoeddreef.

Fase 3: januari tot mei 2017

De Kloosterstraat, vanaf Alvo Voeding Gyselbrecht tot net voor het kruispunt met de Sportstraat, gaat in het nieuw. De voetpaden blijven zo lang mogelijk intact.

Fase 4: mei tot juli 2017

De werf verplaatst zich naar het kruispunt van de Sportstraat en de Kloosterstraat.

Fase 5: juli - augustus 2017

De Sportstraat (het kleine stukje vooraan tot het verkeersplateau) krijgt een nieuwe riolering, de parking wordt aangelegd. Tegen de start van het nieuwe schooljaar is alles klaar.

 

Praktisch

  • Wie woont in de zone/fase waar/wanneer gewerkt wordt, zal zijn of haar woning met de wagen niet kunnen bereiken tijdens de werkuren (tussen 7.30 en 17.30 uur). Buiten de werkuren kan het wél.
  • Huisvuil mag je aanbieden op de gebruikelijke manier, voor je deur. De aannemer haalt het op maandagochtend op en brengt het buiten de werf, waar de vuilnisdiensten alles oppikken.
  • Openbaar vervoer: de bushalte wordt in overleg met De Lijn tijdelijk verplaatst. Een locatie is nog niet bekend.
  • School: de Sint-Franciscusschool communiceert zélf naar de ouders over de bereikbaarheid van de school.

 

Gezocht: bewonersverantwoordelijke

Op het terrein zijn elke dag een werfleider en een werftoezichter aanwezig: spreek ze aan bij problemen, of meld praktische zaken, zoals een geplande verhuis of een verwachte levering. Elke dinsdagvoormiddag vindt er werfoverleg plaats in de werfkeet. Omdat communicatie en een goede verstandhouding met de buurt belangrijk is, zoekt de gemeente nog een bewonersafgevaardigde die problemen kan aankaarten. Kandidaten kunnen zich melden bij Lieven de Clercq van de dienst Grondgebiedzaken.

 

Communicatie

Op de website van Aquafin kun je de (tweewekelijkse) planning van de werken op de voet volgen. Daar kun je je ook registeren op een nieuwsbrief. Tijdens de kantooruren, op weekdagen van 8.00 tot tot 19.00 uur, kun je met vragen terecht op het contactcenter (03 450 45 45). Buiten de kantooruren bel je bij problemen het noodnummer 0800 16 603.

 

De presentatie die tijdens de infovergadering getoond werd, vind je hier.

 

www.aquafin.be ˃ werken in uw gemeente

Grondgebiedzaken
Address:
Gemeentehuis (gelijkvloers, nieuw gedeelte)
De Plaats 14
9910 Knesselare

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telephone: 09 325 75 06

Information: Open:
maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur, op woensdag ook van 14.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur

 
Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden