• Knesselare

Kloosterstraat gaat dicht: hier hou je best rekening mee

Volgende maandag 29 augustus gaat de Kloosterstraat voor een jaar dicht. De Prinsengoeddreef, tussen de Bethunestraat en Kloosterstraat, wordt op dinsdag 23 augustus al afgesloten. Maar hoe zit dat met de omleidingen? Met de huisvuilophaling? Of wat met de bereikbaarheid van de handelszaken? Kortom, waar hou je de komende dagen, weken en maanden best rekening mee? We zetten alles op een rijtje.

KloosterstraatKloosterstraat dicht op 29 augustus

Op maandag 29 augustus gaat de Kloosterstraat dicht. De aannemer starten meteen met het splijten van de betonnen rijweg, vanaf de Prinsengoeddreef tot voor de Sportstraat. De mobiele werf (1 machine die zich op 1 rijvak verplaatst) start vanaf de Prinsengoeddreef en werkt zo stuk voor stuk verder richting Sportstraat. Daarna kun je probleemloos terug over de baan rijden. Elke dag wordt een zone van 150 meter afgebakend met parkeerverbod, van 7.30 tot 17.30 uur. Het parkeerverbod is nodig om schade aan de voertuigen te voorkomen. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk. De hinder zal vrij beperkt en kortstondig zijn.

Huisvuil

Huisvuil mag je aanbieden op de gebruikelijke manier. De aannemer haalt het op maandagochtend op en brengt het buiten de werf, waar de vuilnisdiensten alles oppikken.

Bereikbaarheid woningen

Wie woont in de zone/fase waar/wanneer gewerkt wordt, zal zijn of haar woning met de wagen niet kunnen bereiken tijdens de werkuren (tussen 7.30 en 17.30 uur). Buiten de werkuren kan het wél.

Bereikbaarheid handelszaken

Omdat alle handelszaken buiten fase 2 a en b vallen blijven alle zaken al zeker perfect bereikbaar tot het einde van het jaar. Over de bereikbaarheid na nieuwjaar volgt nog verdere communicatie. Wees wel alert voor het passerende werfverkee

Openbaar vervoer

Buslijn 63 (Brugge-Beernem-Knesselare) volgt de grote omleiding via Knesselarestraat, Schipperstraat, Potterstraat, Kauter, St-Jorisstraat, Hellestraat. De haltes Kloosterstraat, De Hoorn en Zeldonk (beiden Oedelem) verdwijnen. De belbus kan alle haltes bedienen.

Communicatie

Op het terrein zijn elke dag een werfleider en een werftoezichter aanwezig: spreek ze aan bij problemen, of meld praktische zaken, zoals een geplande verhuis of een verwachte levering. Elke dinsdagvoormiddag vindt er werfoverleg plaats in de werfkeet.

Via de Facebookpagina van de gemeente Knesselare spelen we zo kort mogelijk op de bal.

Op de website van Aquafin kun je de (tweewekelijkse) planning van de werken op de voet volgen. Daar kun je je ook registeren op een nieuwsbrief. Tijdens de kantooruren, op weekdagen van 8.00 tot 19.00 uur, kun je met vragen terecht op het contactcenter (03 450 45 45). Buiten de kantooruren bel je bij problemen het noodnummer 0800 16 603.

Fasering en omleidingen

Plannetje werken Kloosterstraten

lees ook: Werken Kloosterstraat-Sportstraat starten op dinsdag 16 augustus

Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden