• Knesselare

UPDATE: Knesselare werkt op Drieselken, in de Briel en langs Middelweg

DrieselkenNa de werken op het Drieselken start de gemeente Knesselare deze week ook in De Briel (dinsdag 5 december) en langs de Middelweg (donderdag 7 december) in Ursel. Volgende week komen slechte stukken in de Aalterseweg en de Zuidleiestraat aan de beurt.

Drieselken

Op het Drieselken worden op dit moment de klinkers heraangelegd. De werken zullen in de tweede helf van december afgerond zijn

De Briel

In de Briel herstelt de aannemer een verzakking en past ook het voetpad en borduren aan, wat de toegankelijkheid voor kinderwagens en rolstoelgebruikers moet vergroten. Op dinsdag 5 december worden voetpad en borduren aangepakt en het slechte stuk vooraan de straat afgefreesd, op woensdag 6 december volgt de asfaltering.

De Briel is tijdens de werken volledig afgesloten. De omleiding loopt via de Eekloseweg, Hekelstraat, Hendelstraat en Onderdale.

Ook vooraan het wandelpad Scheve Zeven, aan de kant van de Eekloseweg, worden verbeteringen doorgevoerd. Rond het begin en het einde van de schooltijd zullen zwakke weggebruikers het pad wel kunnen gebruiken.

Middelweg

Op donderdag 7 december start de gemeente Knesselare met werken in de Middelweg, tussen de Kleine Dries en de Kleine Dries. De strook tussen de rijweg en het fietspad wordt aangepast. De aannemer werkt zo dat de opritten van de woningen langs het traject bereikbaar blijven tijdens de werken.

Het verkeer op de Middelweg kan beurtelings passeren langs de werf.

Aalterseweg

Een aannemer freest op maandag 11 december het slechte wegdek af ter hoogte van het bedrijf Martlé af en giet er een nieuwe asfaltlaag.

Het kruispunt en de aansluiting met de N44 wordt tijdens de werken afgesloten. De omleiding loopt via Buntelare en Stekelhoek.

Zuidleiestraat

Een aannemer herstelt op donderdag 14 december het slechte wegdek ter hoogte van de aansluiting met de Hoekestraat.

De Zuidleiestraat wordt afgesloten voor alle verkeer. De omleiding loopt via Hoekestraat, Kneukelstraat en Buntelaerestraat.

Nog niet bepaald

Het werkenoffensief neemt in één beweging ook de verzakkingen en scheuren in het wegdek van de Geuzestraat, Brugstraat en Stekelhoek mee. Wanneer die werken uitgevoerd worden, is nog niet duidelijk.

Afgerond

In de Malsemstraat en in de Bogaertstraat zijn de werken inmiddels afgerond. De gemeente investeert 250.000 euro om alle negen straten aan te pakken.

Opgelet!

Alle werken zijn weersafhankelijk, zowel naar de start van de werken als naar de duurtijd. Bij onverwachte omstandigheden of slecht weer kunnen werken opgeschoven worden of langer duren dan voorzien. Tijdens het affrezen van de asfaltwegen kan verkeer moeilijk passeren, tijdens het asfalteren is geen doorgang mogelijk. Bewoners krijgen nog alle praktische informatie van zodra de definitieve timings gekend zijn.

Grondgebiedzaken
Address:
Gemeentehuis (gelijkvloers, nieuw gedeelte)
De Plaats 14
9910 Knesselare

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telephone: 09 325 75 06

Information: Open:
maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur, op woensdag ook van 14.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur

 
Design: Koen Timmerman  2018 Knesselare - Alle rechten voorbehouden