• Knesselare

Werkenoffensief gestart in Malsemstraat: gemeente pakt negen straten aan

MalsemstraatMet asfaltwerken in de Malsemstraat is de gemeente Knesselare begonnen aan een groot werkenoffensief. Bedoeling is om nog dit jaar negen wegen in slechte staat aan te pakken. Kostprijs: 250.000 euro. Bewoners worden nog persoonlijk op de hoogte gebracht, van zodra de definitieve timing gekend is.

Drie grote werven

De Malsemstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag: de werken nemen minstens een werkweek in beslag (37.200 euro). In de Bogaertstraat, vlakbij Groen Ursel, wordt de toplaag asfalt afgefreesd en terug geasfalteerd. De aannemer legt ook het verkeersplateau opnieuw aan. De werken, die 36.800 euro kosten, zullen minstens één week duren.

Ook het Drieselken komt aan de beurt: de straat wordt opgebroken, de klinkers heraangelegd. De werken zullen één maand duren: daarmee is het Drieselken het meest ingrijpende project van de negen. Kostprijs: 66.000 euro. Een precieze startdatum is er nog niet.

Zes kleine werken

Naast de drie grote werven, voert de gemeente nog dit jaar op zes andere plaatsen een aantal kleinere wegherstellingen (110.00 euro) uit. In Zuidleie wordt een verzakking weggewerkt (twee werkdagen). In de Briel herstelt de aannemer een verzakking en past ook het voetpad en borduren aan, wat de toegankelijkheid voor kinderwagens en rolstoelgebruikers moet vergroten. De werken duren één maand. De Aalterseweg ter hoogte van Moerakker wordt geherasfalteerd (twee werkdagen).

Het werkenoffensief neemt in één beweging ook de verzakkingen en scheuren in het wegdek van de Geuzestraat, Brugstraat en Stekelhoek mee.

Opgelet!

Alle werken zijn weersafhankelijk, zowel naar de start van de werken als naar de duurtijd. Bij onverwachte omstandigheden of slecht weer kunnen werken opgeschoven worden of langer duren dan voorzien. Tijdens het affrezen van de asfaltwegen kan verkeer moeilijk passeren, tijdens het asfalteren is geen doorgang mogelijk. Bewoners krijgen nog alle praktische informatie van zodra de definitieve timings gekend zijn.

Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden