• Knesselare

Digitale fotografie, smartphone en Facebook: het vormingsprogramma voor 2016-2017

De bibliotheek van Knesselare vormt, ook in het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017. Ontdek het nieuwe aanbod.

SmartphoneHaal meer uit je smartphone (Android)

Je hebt een smartphone (Android) gekocht en je wil er graag mee leren werken? Carina Gülcher geeft uitleg en tips over de verschillende functies van je smartphone. Stap voor stap leer je de mogelijkheden van je toestel kennen, zoals werken met de menu's, berichten versturen en ontvangen, fotograferen en de gps-functie. Ook ontdek je hoe je met je smartphone verbinding kan maken met het internet en mails kan lezen en versturen. Daarnaast krijg je tips voor accessoires, handige apps, oplossingen voor eventuele problemen en meer. Breng je goed opgeladen smartphone (Android) mee.

Vijf donderdagen, 29 september, 6, 13, 20 en 27 oktober 2016, telkens van 14.00 tot 17.00 uur, bibliotheek Knesselare, Veldstraat 53. 73,50 euro| 55 euro (*)| 36,50 euro (**)

 

Van gedachten naar gedichten

Je vertrouwt je gedachten wel eens aan het papier toe en je wil die gedichten niet langer voor jezelf houden? In deze cursus leer je aan de hand van oefeningen en voorbeelden om poëzie te schrijven die iets bij anderen teweeg brengt. Of dat nu ontroering is of de slappe lach, maakt niet uit. De zoektocht naar inspiratie, de kracht van witregels, stoeien met stijl, klank en ritme, het komt allemaal aan bod. Aan het eind van de vier sessies heb je zeker enkele gedichten klaar waarover je tevreden bent.  

Vier maandagen, 10, 24 oktober, 7, 21 november 2016, telkens van 19.30 tot 22.00 uur, bibliotheek Knesselare, Veldstraat 53. 60,50 euro| 45,5 euro (*)| 30 euro (**)

 

Aan de slag met Facebook

Is Facebook een handig hulpmiddel om je sociaal leven verder uit te bouwen? Of gooi je hierdoor je privacy te grabbel? Je krijgt antwoord op verschillende vragen en je leert hoe je op een verantwoorde manier omgaat met Facebook. Je gaat ook zelf aan de slag op de pc om een account aan te maken, in te stellen en te gebruiken.

Drie dinsdagen 11, 18 en 25 oktober 2016, telkens van 14.00 tot 16.30 uur, bibliotheek Knesselare, Veldstraat 53. 37 euro| 28 euro (reductieprijs, *)| 18,5 euro (sociale prijs, **)

 

Wandeling in Drongengoedbos: met poëtische reflecties

We wandelen samen door Drongengoedbos, het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen. We beleven het landschap en laten ons onderweg inspireren door fragmenten landschapspoëzie van bekende schrijvers en lokale bewoners. Vervolgens dialogeren we over deze ervaring. Hoe was dit voor mij? Hoe beleefde de ander dit? Voegt poëzie iets toe aan de beleving? Onze wandeling start aan de historische Drongengoedhoeve, vlakbij de indrukwekkende kruidentuin. Als je geluk hebt, maak je kans vossen, herten of buizerds te zien. De wandeling vergt een normale, goede conditie en stevige stapschoenen. Wandel met ons mee. Voorzie je van regenkledij en paraplu bij regenweer.

Zaterdagnamiddag 15 oktober 2016, van 14.00 tot 17.00 uur, Drongengoedhoeve, Drongengoedweg 9. 10 euro| 7,5 euro (reductieprijs, *)| 5 euro (sociale prijs, **)

 

Google Drive: bestanden in de cloud

Wil je veel foto's, adressenbestanden, tekstdocumenten of presentaties online delen? Heb je bestanden die te groot zijn voor een bijlage in een e-mail? Lijkt het jou een goed idee om een back-up te maken van je bestanden? Google Drive biedt al deze diensten gratis aan. Je leert tijdens deze interactieve lezing bestanden bewaren en synchroniseren tussen verschillende computers. De voor- en nadelen van deze diensten worden toegelicht. We verhelderen ook enkele alternatieven, zoals Dropbox en SkyDrive.

Dinsdagavond 25 oktober 2016, van 19.30 tot 22.00 uur, bibliotheek Knesselare, Veldstraat 53. 7,5 euro| 6 euro (reductieprijs, *)| 3,5 euro (sociale prijs, **)

 

Mieke Van Hecke over kinderarmoede

Bijna 1 op 5 kinderen in België leeft in armoede of loopt het risico in armoede terecht te komen. En dat aantal neemt toe. Mieke Van Hecke was jarenlang de topvrouw van het katholiek onderwijs. In die functie kwam ze al in aanraking met het probleem dat steeds meer kinderen met een lege boterhamdoos naar school komen. Nu zet ze zich in als onder meer voorzitter van de Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en Kinderen (BMLIK). Veel maatschappelijke problemen worden naar het onderwijs doorgeschoven. Ook de strijd tegen armoede, toch kent het onderwijs ook hier grenzen in zijn mogelijkheden. Wat zijn de ervaringen en verwachtingen vanuit de leefwereld van de mensen die in extreme armoede leven? Mieke Van Hecke nodigt iedereen uit om mensen in armoede in hun eigenwaarde te respecteren en hen mee verantwoordelijkheid te laten opnemen de strijd tegen armoede. 

Maandagavond 6 februari 2017, van 20.00 tot 22.00 uur, feestzaal gemeentehuis Knesselare, De Plaats 14. 6 euro| 4,5 euro (reductieprijs, *)| 3 euro (sociale prijs, **)

 

cursus fotografieDigitale fotografie: het onderwerp sterk in beeld brengen

Wat wil je fotograferen? Hoe breng je het onderwerp in beeld? Je kijk op de werkelijkheid bepaalt wat en hoe je fotografeert. Digitaal fotograferen is meer dan het beheersen van techniek. Deze basisworkshop oefent je aandacht voor compositie en leert je zien hoe je een onderwerp sterk kadert. Analyseer en bespreek boeiende foto’s en oefen je oog. Via didactische doe-oefeningen (als huiswerk) word je uitgenodigd om de opgedane kennis uit te proberen. Tijdens de daaropvolgende sessie (meestal de week erop) bespreken we een tweetal van die oefenfoto's van elke deelnemer.

Drie maandagavonden, 8, 15 en 22 mei 2017, telkens van 19.30 tot 22.30 uur. 40 euro| 30 euro (reductieprijs, *)| 20 euro (sociale prijs, **)

 

Reducatieprijs,*: het reductietarief is er voor mensen met een beperkt pensioen, éénoudergezinnen met kinderen, studenten,…

Sociaal tarief, **: voor werkzoekenden en mensen met een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds

Bibliotheek Knesselare
Address:
Veldstraat 53
9910 Knesselare

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telephone: 09 325 78 90

Information: Open:
maandag en vrijdag van 16.00 uur tot 19.00 uur, woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

 
Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden