• Knesselare

Paddentrek is begonnen: Drongengoedweg/Krakeelweg kan ’s nachts afgesloten zijn

De paddentrek, de jaarlijkse trek van kikkers, padden en salamanders, is begonnen. Op piekmomenten, tijdens regenachtige, zachte nachten, wordt de Drongengoedweg/Krakeelweg daarom ’s nachts afgesloten.

Paddentrek

Kikkers, padden en salamanders trekken elk voorjaar massaal naar een poel om zich voort te planten. Tijdens die paddentrek sterven heel wat beestjes onder de wielen van de auto's. Om erger te voorkomen wordt de Drongengoedweg, van de kruising met de Westvoordestraat tot de ANB-parking Krakeel, op piekmomenten ’s nachts afgesloten. Piekmomenten zijn regenachtige, maar zachte nachten waarbij de temperaturen boven de 7 graden liggen. Vrijwilligers van Natuurpunt doen de barelen ’s avonds om 19.00 uur dicht en ’s morgens om 7.00 uur terug open. Als de barelen ’s nachts open zijn, mag je doorrijden. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Infoborden maken de overzetactie zichtbaar.

Tegen half april zal de paddentrek volledig achter de rug zijn. Indien de trek vroeger voorbij is, gelden uiteraard opnieuw de gebruikelijke verkeersvoorschriften.

Voor het verkeer komende uit de Drongengoedweg richting Maldegem wordt een omleiding voorzien via de Westvoordestraat, de Schapersbosstraat en de N44.

De Oude Brugseweg, tussen het kruispunt met de Westvoordestraat en de toegangsweg naar de woning Oude Brugseweg 2, wordt tijdens deze periode dag en nacht afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Bij het afsluiten van de Drongengoedweg is Het Jagershof vanuit Knesselare bereikbaar via Kleit.

Wandeling

Op zaterdag 11 maart is er de traditionele amfibieënwandeling van Natuurpunt Maldegem-Knesselare. Je kan er kennismaken met deze wonderlijke dieren. De avondwandeling begint om 19.30 uur en start op de Krakeelparking langs de Drongengoedweg. Hou er rekening mee dat de Drongengoedweg vanuit Knesselare afgesloten is. Om de Krakeelparking met de auto te bereiken moet je omrijden via Maldegem-Kleit of kom met de fiets. Info: Etienne Vanaelst 0474 64 23 23.

Milieudienst
Address:
Gemeentehuis (gelijkvloers, nieuw gedeelte)
De Plaats 14
9910 Knesselare

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telephone: 09 325 75 07

Information: Open:
maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur, op woensdag ook van 14.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond van 16.00 uur tot 19.00 uur

 
Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden