• Knesselare
Diensten Milieu

Meld vossenschade

Meer en meer gemeentes ontvangen klachten van inwoners over vossen die neerhofdieren, zoals kippen en ganzen, aanvallen. Dat is ook in Knesselare het geval. Wie last heeft van vossen, wordt gevraagd om aangifte te doen.

Om de precieze situatie in kaart te brengen in onze gemeente, moet er een inventaris opgemaakt worden van de aangebrachte schade. Wie vossen over de vloer kreeg, wordt gevraagd om aangifte te doen. Dat kan hier. Door aangifte te doen draag je als burger bij tot een beter inzicht in de aard en de omvang van de vossenproblematiek. Informatie die een eerste stap naar een oplossing kan betekenen!

Wie een vos van zijn pluimvee wil weghouden moet voorzien in een degelijke omheining: strak gespannen en ongeveer twee meter hoog, onderaan afgewerkt met een betonplaat of tegels (of de draad een halve meter ingraven), bovenaan hetzij met een naar buiten overhellend gedeelte hetzij met aan de buitenzijde aangebrachte elektriciteitsdraden, een gesloten ren bouwen of voorzien in een afsluitbaar nachthok, en elke avond consequent de toegang afsluiten. (foto Ludo Goossens)

 

Dienstverlening van A tot Z

Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden