• Knesselare
Diensten Stedenbouw

Vlaamse renovatiepremie is terug

De Vlaamse renovatiepremie is terug van weggeweest. Vanaf 1 december 2015 kunnen eigenaars de premie opnieuw aanvragen. We zetten de basisprincipes op een rijtje.

RenovatiepremieWie komt in aanmerking?

Iedere eigenaar-bewoner die drie jaar voorafgaand aan de aanvraag geen andere woning in volle eigendom had, kan in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Daarnaast mag je inkomen niet te hoog zijn en moet de woning minstens 25 jaar oud zijn.

Om welke werken gaat het?

Er blijven nog vier categorieën werken over die in aanmerking komen voor de Vlaamse renovatiepremie: werken aan de structurele elementen van de woning (1), werken aan het dak (2), werken aan het buitenschrijnwerk (3) en werken aan de technische installaties (4). Per categorie moet je een minimum van 2.500 euro aan factuurbedragen hebben vooraleer de premie voor deze categorie te kunnen aanvragen.

Welk bedrag kan ik krijgen?

De premie wordt berekend per categorie van werken. Afhankelijk van je jaarlijks inkomen bedraagt de premie 20 of 30 percent van het factuurbedrag. Het maximumbedrag dat je kan krijgen bedraagt 10.000 euro, met ook een maximumbedrag per categorie.

Hoe vraag je de premie aan?

Je kan maximaal twee aanvragen indienen over een periode van tien jaar. Voor elke categorie kunt je slechts éénmaal (in die periode van 10 jaar) de premie aanvragen. Een aanvraag kan voor maximaal twee categorieën tegelijk. Als je voor meer dan twee categorieën de premie wil aanvragen, moet je twee aanvragen indienen. De tweede aanvraag kan ten vroegste één jaar, en maximaal twee jaar, na de eerste aanvraag. De facturen die je wil indienen om de premie te krijgen, mogen bij de aanvraag van de premie niet ouder zijn dan twee jaar. Wie ten volle wil genieten van de renovatiepremie moet de renovatiewerken dus goed plannen.

Overgangsmaatregel

Er geldt een overgangsmaatregel voor wie vòòr 1 december 2014 al een overeenkomst had afgesloten met een aannemer of bestellingen voor materialen had geplaatst. Vòòr 1 februari 2016 kunnen daarvoor aanvragen worden ingediend onder de voorwaarden van het oude stelsel.

Meer info?

Adviseurs van Woonwijzer Meetjesland helpen je bij het invullen van de aanvraagformulieren, elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek van Ursel, op donderdag van 17.00 tot 19.00 uur in het gemeentehuis van Knesselare.

www.wonenvlaanderen.be

Stedenbouw
Address:
Gemeentehuis (gelijkvloers, nieuw gedeelte)
De Plaats 14
9910 Knesselare

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telephone: 09 325 74 53 - 09 325 74 55 - 09 325 75 07

Information: Open:
maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur, op woensdag ook van 14.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond van 16.00 uur tot 19.00 uur

 

Openbare onderzoeken stedenbouw

Dienstverlening van A tot Z

Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden