• Knesselare
Home Burgerzaken Slachtbewijs

Slachtbewijs

Wie een dier wil slachten, moet zich laten registreren bij de dienst Burgerzaken. De registratie is éénmalig. Daarna krijg je een registratienummer, dat volstaat voor slachtingen in het slachthuis.

Voor thuisslachtingen (varkens, schapen, geiten, herten) heb je ook nog een beslagnummer nodig én een slachtbewijs. Voor elke thuisslachting moet een nieuwe vergunning aangevraagd worden. Let erop dat je minstens 4 dagen op voorhand langskomt.

Het slachtbewijs is één week geldig en dient één jaar lang bewaard te worden. Het is verboden om thuis runderen en kalveren te slachten. Voor gevogelte, konijnen en wild is dan weer geen slachtbewijs nodig.

Meebrengen?

• identiteitskaart
• registratienummer (indien al aangevraagd)
• beslagnummer (van het te slachten dier), terug te vinden bij de persoon waar het dier gekocht werd
Burgerzaken
Address:
Gemeentehuis (Oude vleugel - gelijkvloers)
De Plaats 14
9910 Knesselare

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telephone: 09 325 74 50/51/52

Information: Open:
maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur, op woensdag ook van 14.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur

 

Dienstverlening van A tot Z

Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden