• Knesselare
Kinderopvang home Dagopvang Kwakkie (0 tot 3 jaar)

Groepsopvang van baby's en peuters

Kwakkie, groepsopvang van baby's en peuters in het parkdomein Hemelrijk, heeft een capaciteit van 24 kinderen van 0 tot 3 jaar. De kinderopvang biedt opvang in verticale groepen, wat betekent dat de kinderen 's morgens en 's avonds in één leefgroep zitten wat voor stabiliteit in de groep zorgt. De kleintjes krijgen op die manier ook de kans om te leren van oudere vriendjes.

DSC 1043

DSC 1039Visie

Het kinderdagverblijf wil een veilig, kindvriendelijk klimaat scheppen dat de ontwikkeling van de kinderen bevordert en hun alle kansen biedt om hun talenten en vaardigheden te ontplooien. Wij besteden bijzondere aandacht aan individualisering, zelfredzaamheid, flexibiliteit, structureren, bewegingsvrijheid en veiligheid.

De kinderopvang biedt opvang in verticale groepen, wat betekent dat de kinderen 's morgens en 's avonds in één leefgroep worden opgevangen. Dat zorgt voor stabiliteit in de groep en op die manier krijgen de kleintjes de kans om te leren van oudere vriendjes. Tussen 9.00 uur en 12.30 uur en van 14.30 uur tot 17.00 uur krijgen de oudste tien peuters de kans om zich uit te leven in het peuterhuis waar activiteiten aangepast aan hun specifieke noden en behoeften plaatsvinden. De jongste kinderen krijgen de kans om zich op motorisch vlak optimaal te ontwikkelen in de grote speelruimte met spelmateriaal, aangepast aan hun leeftijd. 

 

Kostprijs

De prijs voor de opvang wordt bepaald aan de hand van het inkomen van het gezin. De kostprijs staat in verhouding tot de verblijfsduur van de kinderen. Op de Kind en Gezin-lijn op 078 15 01 00 kun je terecht om jouw bijdrage te kennen. Natuurlijk kan je ook altijd terecht bij het diensthoofd dagopvang of kun je alles nalezen in de brochure van de gemeentelijke kinderopvang.

zie: brochure dagopvang Kwakkie 

 

Maaltijden

Het kinderdagverblijf staat garant voor de bereiding van verse maaltijden in eigen keuken, aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Drie keukendames stellen het menu samen en verzorgen de bereiding ervan. Wanneer je kind een dieet moet volgen, kan je zelf de maaltijd meebrengen. Wanneer je kind meer dan 3 uren per dag in de opvang zit, zijn alle maaltijden inbegrepen in de prijs met uitzondering van de flesvoeding.

Bij borstvoeding krijgt de moeder de kans om in het kinderdagverblijf haar baby te komen voeden.

 

DSC 1023Medische fiche

Indien kinderen medicatie nemen, is het belangrijk dat de opvang daarvan op de hoogte is. Ouders moeten dan een medische fiche invullen. De fiche vind je hier.

 

Inschrijven

Ann Colpaert, diensthoofd Dagopvang, is het aanspreekpunt voor ouders en is op donderdag aanwezig op het bureel in het kinderdagverblijf van 10.30 tot 13.00 uur en van 16.00 uur tot 18.00 uur of op afspraak.

Als er geen vrije plaats is in het kinderdagverblijf, wordt je opvangaanvraag op een wachtlijst genoteerd. Wanneer een plaats vrijkomt, wordt op basis van een aantal objectieve criteria beslist aan wie de plaats wordt toegekend.

In ieder geval wordt voorrang gegeven aan:

 • alleenstaande ouders die door hun welk of het volgen van een opleiding hun kinderen tijdens de dag niet zelf kunnen opvangen
 • gezinnen met een laag inkomen, lager dan een inkomensgrens die elk jaar op 1 juli wordt berekend door de Vlaamse regering
 • opvang uit sociale en/of pedagogische motieven
 • kinderen die al broertje en/of zusje hebben in de opvang

 

Wanneer we je bij je opvangvraag geen zekerheid kunnen geven over een plaats, zullen we je uiterlijk één maand voor de gewenste startdatum definitief uitsluitsel geven.

  Dagopvang Kwakkie
  Address:
  Kerkstraat 50
  9910 Knesselare

  E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
  Telephone: 09 325 74 70 /09 325 75 02

  Information: Open:
  maandag tot vrijdag van 6.30 uur tot 18.30 uur

   
  Kinderopvangmeetjesland

  Nieuws kinderopvang

  Dienstverlening van A tot Z

  Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden