• Knesselare
Stedenbouw home Bodemattest

Bodemattest

Particuliere eigenaars moeten bij de verkoop of de verhuur (voor langer dan negen jaar) van hun grond of gebouw een bodemattest voorleggen. Een bodemattest geeft aan of de bodem al dan niet verontreinigd is. Het is enkel de Vlaamse Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) die een bodemattest kan afleveren. Een attest aanvragen kan hier.

Voor je een bodemattest aanvraagt, kijk je best even na of de notaris, bemiddelaar, koper of erkend bodemsaneringsdeskundige dat nog niet deed. Zo voorkom je een dubbele aanvraag en onnodige kosten.

Bij een verkoop van een pand of grond vraagt de notaris in de praktijk het attest op. Voor gronden zonder perceelnummer is de kostprijs 32 euro voor aaneensluitende delen grond binnen dezelfde kadastrale afdeling en sectie. Voor de aanvraag voor een deel van een perceel bedraagt de prijs 127 euro.

Een bodemattest verstuurt OVAM via een gewone verzending - niet prior of aangetekend. Een bodemattest kopiƫren is verboden, dus faxen is niet aan de orde. Het is dus vooral belangrijk om je attest tijdig aan te vragen.

Ovam - dienst sanering
Address:
Stationstraat 110
2800 Mechelen

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telephone: 015 28 42 84 - 015 284 458 of 459 (infolijn bodemattest)
Fax: 015 20 32 75
http://www.ovam.be

Information: open:
maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur

 

Openbare onderzoeken stedenbouw

Dienstverlening van A tot Z

Design: Koen Timmerman  2017 Knesselare - Alle rechten voorbehouden