• Knesselare
Stedenbouw home Stedenbouwkundige vergunningen

Stedenbouwkundige vergunning

Wie wil bouwen of verbouwen, heeft een stedenbouwkundige vergunning nodig. Ook voor de afbraak van gebouwen, het vellen van bomen, het wijzigen van het bodemreliëf (bijvoorbeeld het aanleggen van een vijver), het stallen van caravans, afgedankte auto's en vrachtwagens, het plaatsen van afsluitingen of het plaatsen van (sommige) tuinhuisjes,...

Wie werken wil uitvoeren aan een beschermd monument, heeft toelating nodig van de administratie bevoegd voor het Onroerend Erfgoed, ook al zijn de werken vrijgesteld van een stedenbouwkundige vergunning.

 

Voor wat niet?

Je moet niet voor alles een stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Hier vind je een overzicht. Wie een kleine ingreep aan zijn woning wil doorvoeren, kan dat vanaf 1 december 2010 sneller en met minder administratieve verplichtingen. Gemeenten houden zo meer tijd over voor het behandelen van dossiers met een grotere ruimtelijke impact. De brochure stedenbouwkundige vergunning, melding en vrijstelling legt verschillende scenario’s helder en duidelijk uit. In geval van twijfel: win informatie in bij de Dienst Stedenbouw. Daar helpen de medewerkers je graag verder.

 

Zelfstandig

Knesselare is stedenbouwkundig ontvoogd. Dat betekent dat de gemeente zelfstandig beslist over het verlenen of weigeren van de meeste stedenbouwkundige vergunningen en verkavelingsvergunningen. In niet-ontvoogde gemeenten is in sommige gevallen het bindend advies van de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar nog vereist.

Stedenbouw
Address:
Gemeentehuis (gelijkvloers, nieuw gedeelte)
De Plaats 14
9910 Knesselare

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telephone: 09 325 74 53 - 09 325 74 55 - 09 325 75 07

Information: Open:
maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur, op woensdag ook van 14.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur

 

Openbare onderzoeken stedenbouw

Dienstverlening van A tot Z

Design: Koen Timmerman  2018 Knesselare - Alle rechten voorbehouden